Hlavní obsah
Článek

Celou zemí nedávno oběhla zpráva o obrovské rodinné tragédii moderátorky České televize Ester Janečkové (51). Té se oběsil synovec, kterému vadilo, jak společnost přijímá sexualitu gayů, kterým sám byl. A jak se průvodkyně pořadem Sama doma s odstupem času svěřila, na samotném pohřbu mladíka došlo k hnusným projevům nenávisti k homosexuálům!

Janečková tvrdí, že kněz ve vesnici, kde chlapec s rodinou žil, se neustále v kázáních trefoval do registrovaného partnerství nebo gayů.

„Naprosto hrozně se projevil i na pohřbu. Podal nám konkrétní vysvětlení, co myslel Filip tím nepřijetím společností… Asi po dvou hodinách se měla začít odnášet rakev, tak vystartoval místní farář a začal,… že se musí ozvat na to, co tam povídal ten předseda gayů a že to rozhodně takhle není a že registrované partnerství je hrozný problém, a ať si lidi jsou homosexuálové, ale že se tak přece nemusí chovat,“ řekla Janečková v rádiu Wave.

„Ale pak to ještě dospělo do další, horší fáze, kdy se ten kněz obrátil takhle na tu rakev, vedle které stál, a říkal: ‚Já Filípka taky znal a měl jsem ho rád a jsem si jistý, že on by s tím, co tady zaznělo, nesouhlasil.‘ A to bylo jak bodnutí do srdce. Já jsem v tu chvíli vykřikla: ‚To vy jste ho zabil, vy a lidi, jako jste vy.‘ Filípkovy sestry tam začaly vzlykat a řvát: ‚Vypadněte, mlčte!‘“ svěřila se Ester Janečková, která po smrti synovce slíbila, že bude bojovat proti všem náznakům nenávisti vůči gayům ve společnosti.

Reklama

Další články

Načítám