Hlavní obsah
Článek

Tato herečka v mládí zazářila v seriálu Dawsonův svět a do dějin filmové historie se spíše než svými rolemi zapsala jako manželka nejslavnějšího scientologa Toma Cruise (50).

Katie Holmes (35) se před kameru poprvé postavila v 19 letech, kdy ji oscarový režisér Ang Lee obsadil do svého filmu Ledová bouře. Záhy přišla přelomová role v Dawsonově světě a Katie si poté zahrála po boku hollywoodských hvězd Cate Blanchett (Téměř dokonalý zločin), Michaela Douglase (Skvělí chlapi) a Colina Farrella (Telefonní budka).

Její kariéra se na přelomu tisíciletí začala slibně rozjíždět, ale osudová chvíle Katie Holmes teprve přišla. Po rozvodu s Nicole Kidman si ji totiž vyhlédl jeden z největších hollywoodských fešáků Tom Cruise a Katie se dostala po bok muže, po němž prahnou milióny divaček po celém světě.

Herecký pár se v roce 2005 zasnoubil a v listopadu následujícího roku se odehrála ostře sledovaná svatba, jíž předcházelo narození dcery Suri (8), která se ihned stala celebritou. Malá princezna si ovšem radostné dětství příliš dlouho neužila. Katie Holmes se manželovi vzepřela a rozpoutala se válka o dceru i závratný majetek.

Manželství skončilo v roce 2012 tajnou dohodou, dle níž byla Suri svěřena do péče její maminky. Tom Cruise údajně své exmanželce vyšel vstříc za příslib, že nebude útočit na scientologickou církev, k níž se herec hrdě hlásí.

V současné době je Katie Holmes především maminkou na plný úvazek. Po rozvodu s Cruisem se o ní producenti zrovna neperou. Jediným zajímavým počinem z posledních let je její role v hororu Nebojte se tmy z roku 2010.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám