Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Jeho hit Ice Ice Baby nechyběl na počátku 90. let na žádné diskotéce. Americký rapper Vanilla Ice (46) byl tehdy ozdobou spousty dívčích pokojíčků, přestože dnes mu jsou jeho starší snímky k smíchu.

Vanilla Ice byl podivnou postavičkou dobové hudební scény. Přestože se snažil působit jako drsňák, afroamerickým rapperům se nemohl svou drobnou chlapeckou postavou a podivně vyfoukaným účesem vyrovnat. Jeho písně se přesto staly obrovskými hity a Vanilla Ice patřil k nejúspěšnějším interpretům první poloviny 90. let.

Hudební kariéře se věnuje dodnes, ale řady jeho fanoušků značně prořídly. Vanilla Ice se od popového rapu přiklonil k hip hopu a metalu, s čímž také souvisela změna jeho vizáže. Dnes je z něj kus chlapa, který nemá sklony k odhalování, přestože má ve 46 letech mnohem lepší figuru než v dobách své největší slávy. Podivný účes bychom dnes také pod jeho kšiltovkou hledali marně.

Mládí tohoto rappera bylo více než divoké. Po krátkém románku s Madonnou propadl drogám a v roce 1994 se pokusil o sebevraždu předávkováním heroinem. Po tomto incidentu odmítl sloužit jako loutka šoubyznysu a vydal se vlastní cestou. V roce 1997 se oženil s Laurou Giarrittou, s níž má dcery Dusti Rain (15) a KeeLee Breeze (13). Manželství ovšem v roce 2011 skončilo rozvodem.

Reklama

Další články

Načítám