Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Tuhle nenápadnou sympatickou dámu vídáme na obrazovkách už více než dvacet let. Eva Machourková (51), kterou si všichni příznivci legendárních dětských pořadů i nesmrtelné vědomostní soutěže AZ-kvíz pamatují pod jejím dívčím jménem Eva Brettschneiderová, oslavila v červenci jednapadesátiny.

Na žádné experimenty si tato dáma nepotrpí. Vypadá stále skoro stejně, jako když před lety začala v brněnské televizi moderovat dětské pořady Oáza a Hip Hap Hop. Jen těch vrásek jí přibylo. Jako vystudovaná psycholožka začala po škole pracovat nejdříve v pedagogicko-psychologické poradně a náhodou se přihlásila do konkurzu na nové moderátory. Ten tenkrát dopadl dobře a dnes už si Eva práci bez televize dle svých slov prý nedovede představit.

V soutěži AZ-kvíz, kterou můžete na obrazovkách České televize vidět každý všední den, Eva působí od samého počátku. Letos tahle soutěž běží už neuvěřitelných 18 let. A jeho moderátorka, která je matkou dospělé dcery Julie a malého školáka Jana, letos oslavila už jednapadesátiny.

Reklama

Další články

Načítám