Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zatímco Český lev pro něj zůstal zapovězen, Zdeněk Troška (70) má i tak pěkně zaděláno na úspěch! Režisér, kterému intelektuálové a kritici nemohou přijít na jméno, zatímco diváci ho milují, si díky Babovřeskám 2, pokračování loňského filmového hitu, přišel na slušnou částku peněz.

Sám Zdeněk na toto téma jen velmi nerad mluví. Ví, proč to dělá. Jak se Super.cz loni svěřil, často mu chodí podivné žádosti (někdy i rozkazy), aby někomu poslal peníze.

Fakt je ale ten, že smlouva na Babovřesky 2 mu zajistí slušný příjem. „Hovoří se o dvou miliónech plus procenta ze zisku z tržeb,“ tvrdí zdroj, zatímco jiný namítá, že sice tým Trošky žádal o dost více, a něco víc jak z jedničky získal, nejde však prý ale o nijak závratný finanční skok.

Ať je to tak či onak, faktem zůstává, že druhé Babovřesky se s víkendovou návštěvností sedmdesát tisíc diváků staly čtvrtým nejúspěšnějším českým filmem za posledních pět let a šestnáctým za celou dobu sledování tohoto žebříčku. Po pár dnech promítání v kinech už snímek prakticky dohnal i pokračování Polívkova Kurvahošigutntag.

A Troškovi, jehož stoupenci protestovali při Českém lvu, fandí i obyčejní lidé.

„Ono je to jednoduché. Zdeněk Troška zaslouženě sklízí ceny od diváků, pro které točí. No a akademici musí dát ceny filmům, o které diváci zájem nemají. Aby to tvůrcům, kamarádům akademiků, nebylo líto. Zdeněčku, jen tak dál, ať se můžeme pobavit,“ vzkazuje Troškovi třeba Hanka Svěráková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám