Hlavní obsah
Článek

S rokem 1983 se v soutěži Miss America přepisovaly dějiny. Titul poprvé v historii získala dívka afroamerického původu Vanessa Lynn Williams. Dnes padesátiletá dáma je zároveň vnímána jako nejúspěšnější americká královna krásy vzhledem k jejímu přičinění v šoubyznysu.

Williams se po výhře v soutěži stala přes noc hvězdou, což dokázala naplno zúročit. Kromě modelingu rozjela i pěveckou a později hereckou dráhu a světe, div se, v obojím se jí dařilo. Williams byla dokonce několikrát nominována na ceny Grammy, Emmy i Tony Awards. V hudbě dává přednost r‘n’b a před kamerou se obvykle objevuje v seriálech, ale na kontě má i pár filmů. Hrála například v americké verzi Ošklivky Betty či ve filmech Harley Davidson a Marlboro Man či v adaptaci Soulfood. Hraje rovněž v divadlech na Broadwayi.

Bývalá Miss byla celkem dvakrát vdaná. Z prvního manželství s Ramonem Herveyem vzešly tři děti, dcery Melanie a Jillian a syn Devin. A právě s čtyřiadvacetiletou Jillian trávila Vanessa dovolenou na Havaji. O mladé ženě přitom zahraniční média mluví vzhledem k jejím půvabům jako o další možné Miss America. Co myslíte, mohla by Jillian jít v matčiných šlépějích?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám