Hlavní obsah
Článek

Zatímco jiné známé osobnosti se na veřejnosti chlubí svými potomky už od plenek, na syna herce Jiřího Schmitzera jsme si museli hodně dlouho počkat. Mladý muž, jenž jako by tátovi z oka vypadl, se poprvé s médii potkal na předávání cen Český lev, kde přebíral cenu za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Jako nikdy za svého otce.

Proč vlastně introvertní herec nedorazil, když se podobného ceremoniálu, kde se předávaly Ceny české filmové kritiky, účastnil? "Přišel mu do toho kšeft, teď nevím, jestli herecký nebo to byla kytara. Ten prostor, kde vystupuje, se okamžitě vyprodal a táta nechtěl zklamat diváky," vysvětlil Super.cz Jiří Schmitzer mladší.

Jiří v otcových uměleckých stopách nejde. Překvapil nás, že vystudoval teologii. "Mám bakalářský titul z teologie na Husitské teologické fakultě, jako druhý obor mám filozofii. Ale kněz nejsem, na to, aby se člověk mohl stát kazatelem, musel by mít magisterský titul," vysvětlil nám Schmitzer.

Čemu se tedy věnuje? "Poslední tři roky jsem pracoval v nízkoprahovém centru pro děti a mládež," prozradil s tím, že jeho profese se dá pojmenovat pojmem sociální pracovník. Jiří je jediným Schmitzerovým synem, má ještě jednu vlastní a jednu nevlastní sestru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám