Hlavní obsah
Článek

Poslední rozloučení s geniálním choreografem Richardem Hesem si nenechala ujít většina umělců, kteří s ním spolupracovali. Nechyběly desítky tanečníků z Hesovy dnes již legendární skupiny UNO v čele s Richardem Genzerem.

Pohřeb probíhal za přísných bezpečnostních opatření. Ve velké obřadní síni strašnického krematoria byl přísný zákaz fotografování a pořizování jakýchkoli záznamů. Na vše dohlížela ochranka.

Jako poslední do obřadní síně dorazila a do první řady zasedla Richardova rodina v čele s partnerkou Marcelou Karleszovou a syny Oskarem a Oliverem. S rodinou do první řady zasedl také Hesův dlouholetý kamarád, zpěvák Daniel Hůlka.

Pro Hesovy děti to byl jednoznačně nejtěžší den v jejich životě. A i proto rodina požádala, aby po obřadu neprobíhaly žádné kondolence. Obřad začal písní Maria z muzikálu West Side Story, zazněl Michael Jackson Man in the Mirror a rakev zajížděla na píseň Jsi můj v pán v podání Lucie Bílé z muzikálu Dracula.

Právě při poslední písni i ti nejsilnější neudrželi slzy. Za dlouhého potlesku smutečních hostů rakev zajela.

Richard podlehl 17. února zápalu plic. Bylo mu 50 let. Na podzim mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny slinivky, a tak potřeboval neustálou péči. Poslední měsíce pobýval v bohnickém hospicu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám