Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Málokdy se stává, aby malý český človíček udělal díru do světa, natož aby o jeho existenci v cizině vůbec někdo něco tušil. To už ale chvíli neplatí třeba pro takového Jarka Šimka (50), zpěváka a hudebního skladatele, který má docela slušné kontakty v Itálii. Spolupracuje například s tamní hvězdou Dodim, teď se mu však podařil další husarský kousek. Dostal stejné privilegium, které se dostalo zatím snad jen Justinu Timberlakovi!

Měl totiž takovou drzost, že si napsal italskému skladateli Amedeu Minghimu (jeho hudbu známe třeba z pohádky Princezna Fantaghirò, skládá ale i pro nevidomého pěvce Andreu Bocelliho), aby mu dal k dispozici svou písničku. To tenhle bard opravdu nerad dělá, jen málokdy někomu dá souhlas k předělávce své muziky. Jen Justin Timberlake (jednu má na svém novém albu) a nově i Jarek Šimek měli takové štěstí.

„Poslal jsem mu demosnímek, v němž jsem jeho píseň předělal do jiného kabátu. Dopředu mě varovali, že nemám moc šanci, ale jemu se má verze písně tak líbila, že ji dokonce i nazpíval!“ raduje se Šimek.

Ten prý vděčí za tak cenný kontakt kolegům Andreovi Andreimu a Davidemu Mattiolimu, s nimiž (a s Dodim a Ilonou Csákovou) nedávno natočil videoklip. Šimek se zrovna vrátil z italského hudebního festivalu Sanremo, kam byl prý pozván jako zatím dosud jediný český zpěvák.

„Před lety měl sice přijet Karel Gott, ale tehdy tu došlo k nějakému úmrtí, a tak cestu na poslední chvíli zrušil,“ dodal Jarek, který při hudební slavnosti dostal příležitost setkat se na pár minut právě s „konkurentem“ Justinem Timberlakem i s Robbiem Williamsem, ale ke své smůle musel odletět předčasně zpátky do Prahy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám