Hlavní obsah
Článek

Po skonu Richarda Hese (†50) se začínají vynořovat různé zprávy o jeho životě. Mnozí kritizují, že kromě toho, že jej všichni jeho bývalí i dosavadní spolupracovníci po pracovní stránce vynášejí do nebes, někteří upozorňují i na jeho nešvary. Bez nich by to ale nebyl on. Jak už třeba naznačila Petra Janů, šlo sem tam o protivného a sebestředného tvora. Super.cz se nyní ozval i jeden tanečník z Hesovy slavné formace UNO, který odtajnil některé aspekty choreografovy komplikované povahy!

„Tančil jsem u něj, když kolem roku 1990 dával opět do kupy ansámbl skupiny UNO. V té době dělal hodně konkurzů a výběr to býval maximálně přísný. Děvčata musela splňovat váhu doslova na deka, měl pro ně ale i další přijímací kritéria, která nebudu radši rozebírat,“ tvrdí pan L., jehož jméno redakce Super.cz zná.

Už tehdy prý míval Hes potíže s alkoholem. „Jeho nadměrná konzumace měla za následek, že Richard býval podrážděný a extrémně výbušný. Pamatuju si, jak dokonce před natáčením jednoho z dílů pořadu ‚Možná přijde i kouzelník‘ kompletně všechny tanečníky rozbrečel. Vulgární nebyl jen výjimečně. Ale i když si pamatuji na hodně ošklivých věcí, musím uznat, že to byl maximální profesionál, byť ta lidská stránka se tam postupně vytrácela,“ dodává muž, který přes špatné vzpomínky na Richarda vzpomíná jako na choreografa s velkým Ch.

Že mezi kolegy nebýval Hes kvůli své povaze příliš oblíbený a v branži jeden čas neměl zas až tak mnoho přátel, to potvrzuje více lidí. Někteří pro to ale mají pochopení.

„Mládí bývá nekompromisní ve své nezkušenosti. A Richard takový byl, mladý a nezkušený, navíc talentovaný. Nekompromisní byl nejen v práci, ale i k životu, což se mu nakonec stalo osudným. Na druhou stranu, vezměte si svíci. Kdyby nehořela, byla by k ničemu. Když shoří příliš rychle, je to vždy škoda. Ale není ještě větší škoda svíce, která se nikdy nerozsvítí?“ uvedl k tomu dlouholetý spolupracovník Hese Egon Kulhánek.

Reklama

Další články

Načítám