Hlavní obsah
Článek

Skon tanečníka Richarda Hese (†50) není pro jeho přátele žádným překvapením. O tom, že měl prakticky nevyléčitelnou rakovinu slinivky, se všeobecně vědělo. A známý byl také fakt, že Hes velmi extrémně holdoval alkoholu a snad prý i návykovým látkám. Některé proto nepřekvapilo, že zemřel takhle relativně mladý.

„Teď ke konci to bylo stejně už jen trápení, alespoň se od toho konečně osvobodil. Když si člověk vezme, že celou poslední třetinu života strávil tím, že na svém sebezničení tvrdě pracoval, nemohlo to ani dopadnout jinak. Je ho ale škoda. Byl to výjimečně talentovaný zjev na naší taneční scéně. Skupina UNO byla ve své době naprosto jedinečná. Zůstal za ním obrovský kus práce. Vážně je škoda, že si to vlastní vinou všechno pokazil,“ řekla Super.cz bez obalu zpěvačka Petra Janů. Ta poznala Hese jako málokdo.

„Měla jsem tu čest vystupovat se skupinou UNO v programu, s nímž jsme procestovali celou západní Evropu. Trvalo to půl roku. A musím přiznat, že na každé jejich představení jsem se šla podívat. Vážně byli úžasní a zásluhu na tom měl právě Richard,“ říká. A nebojí se popsat ani jeho komplikovanou povahu.

„Byl to velmi složitý člověk. Byl docela sebestředný a uměl být protivný, ale to k extrémně talentovaným lidem patří. S takovými lidmi se těžko vychází, jenže okamžitě jim všechno odpustíte, když vidíte, co vše dokáží,“ dodala Janů.

„Na Richarda vzpomínám a budu vzpomínat jen s láskou. Byl to člověk, který obohatil můj umělecký a osobní život. Málokdo rozuměl tancování jako on. Svou pracovitostí dokázal ostatní strhnout k maximálnímu výkonu. A mně osobně vštípil spoustu zásad, které mě provázejí celou kariérou. Jen mě mrzí ta neuvěřitelná ztráta. Nezasloužil si chudák odejít takhle brzy a tak zoufale. Snad už je mu ale lépe,“ tvrdí zase Leona Machálková.

Ostatně na tom, že to byl talent od přírody, který ale zbytek života promrhal, se shodují i další oslovení. „Tančil jak o život, žil jak o život. Až o něj přišel,“ řekl jeden z jeho přátel, který ale nechtěl být jmenován. Hes však za sebou nechal výraznou stopu, proto se na něj bude ještě dlouho vzpomínat.

Reklama

Další články

Načítám