Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Civilně se jmenuje Peter Čerevka, hudební scéna, a to nejen česká a slovenská, ale také zahraniční, tohoto původem Slováka žijícího převážně v Praze zná pod jménem Peter Aristone.

„Je to umělecké jméno, které vymyslel jeden můj kamarád. Důvodem k jeho přijetí pro mě byla i skutečnost, že jsem se jako muzikant rozhodl být aktivní i v zahraničí. Mé pravé jméno je Peter Čerevka, ale to by se asi lidem v zahraničí špatně vyslovovalo. Kamarád mi svůj nápad se jménem Aristone vysvětlil tak, že je to spojení dvou slov – aris, což je zkratka slova aristokratický, čili vznešený, a tone, tedy tón. Znamená to tedy vznešený tón,“ vysvětlil zpěvák genezi svého pseudonymu.

Jméno by bylo, takže teď deska. Je to jeho první sólovka, jmenuje se 19 Days in Tetbury (podle anglické vsi, kde vznikala) a vyjde na konci března. A kolegové, které si přizval ke spolupráci, jsou vskutku hvězdní. Jako hosté se na něm objevují například James Deam Bradfield, zpěvák a kytarista velšské skupiny Manic Street Preachers (Petrova oblíbená), švédská zpěvačka Emma Ejwertz, s níž napsal dvě písničky, ale také Mel C, členka skupiny Spice Girls.

„Poslali jsme jí celou desku a ona si k duetu vybrala písničku Cool As You. Mimochodem, práce ve studiu s Mel C byl obrovský zážitek. Naprosto předčila mé očekávání. Byla profesionální, přitom bez hvězdných manýrů, přirozená, přátelská a milá,“ řekl Peter.

Aristone vystudoval průmyslovku a poté Konzervatoř Jaroslava Ježka. Své jméno spojil mimo jiné s kapelou Popcorn Drama. „Já se ale už od dob studia na konzervatoři snažil být členem nějaké kapely. Prošel jsem asi sedmi, ale všechny se dříve nebo později rozpadly. A vždycky to skončilo na tom, že představy lidí byly různé, případně každý ke kapele přistupoval jinak,“ osvětlil důvod, proč se rozhodl pro sólovou dráhu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám