Hlavní obsah
Článek

Známý choreograf a tanečník Richard Hes podlehl v pouhých padesáti letech zákeřné rakovině slinivky břišní. Krutou diagnózu o nevyléčitelné formě nemoci se dozvěděl loni na podzim.

Choreograf, který byl spolutvůrcem muzikálů West Side Story, Dracula či Monte Cristo, se před časem rozpovídal o svém bouřlivém životě plném alkoholových mejdanů, které se podepsaly na jeho zdraví. Závislost na alkoholu se mu vymkla kontrole a ničila i jeho profesní a soukromý život.

„Prošel jsem těžkou alkoholovou závislostí, absolvoval jsem protialkoholickou léčbu, takže tím je můj vztah k alkoholu daný. Dřív mi pomáhal při inspiraci, ale málem mi zničil kariéru a život,“ svěřil se v pořadu 13. komnata Hes.

Choreograf, který sbíral jeden úspěch za druhým, začal alkohol kombinovat s prášky, a hned několikrát musel být ve vážném stavu převezen do nemocnice.

„Chlastal jsem přes den i před zkouškami, začal jsem mít pocit, že mám deprese, a proto chlastám, normálně jsem natvrdo získal kříženou závislost na psychofarmaka a alkohol. Skončilo to tím, že mě v bezvědomí musela žena několikrát odvézt rovnou do nemocnice, nikoliv na záchytku, protože nevěděli, co mi je, protože jsem ležel v bezvědomí,“ zpovídal se v pořadu Hes, který během příprav muzikálu Monte Cristo téměř nemohl fungovat.

„Začalo to stadium, že jsem měl flašky schované po divadle nebo jsem to nalejval do flašky s kolou, ale jinak to byla vodka. Začínal jsem mít stavy, že jsem se zřítil ze schodů a ležel v baráku potlučenej půl dne v bezvědomí, a museli mi zavolat záchranku. Už mi nehrozilo, že se uchlastám, ale hrozilo mi, že třeba v bezvědomí spadnu pod auto nebo že se vybourám, protože jsem byl naprostý idiot a řídil opilý,“ šokoval.

Hesovi se rozpadla rodina, ale nakonec i s podporou bývalé ženy, přátel a kolegů podstoupil několik protialkoholních léčení a nakonec se ze své závislosti dostal. Boj s rakovinou slinivky břišní ale byl nad jeho síly.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám