Hlavní obsah
Článek

Americký herec John Malkovich (57) se na letošní karlovarském filmovém festivalu představí v nové roli. Jako módní návrhář pánských oděvů představí svoji vlastní značku Technobohemian, kterou založil před třemi roky. "Já ovšem předvádět nebudu. Pan Malkovich má oblečení jen do velikosti dvaapadesát, takže pro střízlíky jako je Budař," řekl prezident festivalu Jiří Bartoška.

Kromě Budaře by prý připadal v úvahu třeba Kryštof Hádek. Oslovují se i další herci drobnějších postav, kteří by se chtěli stát na jeden večer manekýny. "Jejich jména se ještě řeší," řekla Super.cz PR manažerka festivalu Uljana Donátová. Přehlídka bude součástí doprovodného programu festivalu, na němž se budou promítat stovky filmů a v Karlových Varech proběhne od 1. do 9. července.

Stejně jako jména manekýnů nejsou zatím zcela jasná ani jména zahraničních hvězd, které 46. ročník festivalu navštíví. Festival má každopádně zahájit britská herečka Judi Dench, která převezme cenu za přínos světové kinematografii. Další hvězdou bude John Turturro, oblíbený herec nezávislých tvůrců bratrů Coenových, ale i výrazná postava z populárních Transformers. "Další jména jsou ještě v jednání," uzavřela Donátová.

Bohaté zastoupení bude mít česká herecká scéna. Na promítání legendárních Světáků se mají objevit všechny představitelky hlavních rolí - Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková a Iva Janžurová. Magda Vašáryová zase bude hostem obnovené premiéry Markéty Lazarové.

Reklama

Další články

Načítám