Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Taťána Makarenko (34) se rozhodla objet tolik světových soutěží krásy, kolik je možné. Naposledy ji vítr, tedy spíš pohon dopravního letadla, zavál na soutěž World Miss University 2013/2014, která se konala v Jižní Koreji. Skončila na pátém místě.

"Strávila jsem tam čtrnáct dní, které byly nezapomenutelné. Každý den jsme měly mnoho aktivit, a to učinilo tuto soutěž nejen soutěží krásy, ale také poznávacím zájezdem, který jsme si s dívkami moc užily. Kromě výletů a dobrovolných humanitárních aktivit jsme také od začátku soutěže procházely testy vědomostí a různými pohovory s porotou či diskuzními fóry o válce a míru, životním prostředí, charitativní činnosti atd.," vypočítala.

Do soutěže se dostala díky své slovenské zastupující agentuře, která vlastní licenci a každoročně vysílá dívky na toto klání. "Soutěž mi dala určitě krásný zážitek z poznání nové země a kromě krásného pátého místa jsem dostala ocenění za nejlépe oblékanou Miss, což mě mile potěšilo," svěřila Táňa. "V soutěži bylo mnoho dívek, které v minulosti absolvovaly Miss World, Miss Universe či jiné velké soutěže krásy, takže si troufám říci, že 5. místo je velice hezké umístění," míní.

V rámci soutěže si dívky vyzkoušely i to, jaké to je v armádě. "Měly jsme jednodenní program, kdy jsme každá měla připravenou svoji hromádku se všemi náležitostmi včetně odznaku, nášivek, vlajek, jmenovek atd., které nám po absolvování zůstaly. Měla jsem z toho radost, jelikož to je opravdu originální vzpomínka na tento den, kdy jsme jezdily v tancích, zkoušely zbraně a jedly pravou armádní stravu," překvapila Makarenko.

"Co mě ale nejvíce na Koreji překvapilo a zarazilo, je jejich počítání stáří lidí. Začínají počítat věk člověka od doby, kdy je ještě v prenatálním stavu, a po narození je dítěti hned 1 rok. 1. ledna je ale každému občanovi o rok více, tedy v konečném důsledku je Korejcům o rok až 2 více než ostatním lidem na naší planetě," poučila nás modelka.

A proč se stále žene do různých soutěží krásy? "Troufám si říci, že čím více jich dívka absolvuje, tím více si jede na soutěž užít zážitků, a ne prahnout po vítězství. Letos plánujeme cestu na Filipíny na dobrovolnické práce ve spolupráci s touto soutěží krásy," svěřila. A my jen dodáváme, že i ceny jsou rozhodně příjemné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám