Hlavní obsah
Článek

Dnes už se prakticky nestává, že by se v Česku konala přehlídka vysoké krejčoviny a už vůbec ne tvořené českým designérem. Včera ale došlo k jedné výjimce, když Blanka Matragi (71) představila v Obecním domě svou nejnovější kolekci „Znovuzrození Fénixe“. Jak už název napovídá, Blančinou inspirací pro linii tvořenou devíti desítkami modelů byl mystický pták.

První třetina přehlídky byla prezentací linie Ready-to-wear, která volně přešla do bloku koktejlek. Ve třetí části se už diváci dočkali velké večerní, kterou je Matragi pověstná nejen u nás, ale hlavně na blízkém východě. Tuto část designérka pojmenovala ’Couture’. Nejednalo se totiž vyloženě o vysokou krejčovinu tvořenou na zakázku, ale tyto šaty budu u Matragi volně k prodeji.

Návrhářka pochopitelně předvedla originální techniku malování na hedvábí, které se pro ni stalo rozpoznatelnou osobní značkou. Kromě zahnutých línií ale také zopakovala hru s ostrými geometrickými tvary, což se objevilo už v minulosti v její práci inspirované kubismem.

„Jsem přesvědčená, že takovou show Praha ještě nikdy nezažila. Dala jsem do toho kus sebe, kus svého života. Myslím, že se nám podařilo předvést show, která je hodná světových prezentací," komentovala po akci typicky neskromně Blanka Matragi.

Během přehlídky vyšperkované velkoplošnou obrazovkou vyneslo přesně dvaadevadesát modelů celkem dvacet sedm modelek. Zjistili jsme, že nejlevnějším kouskem je hedvábný šátek v hodnotě patnáct set korun, nejdražší pak budou svatební šaty, které vznikaly celé tři týdny a jejichž cena přesahuje sto padesát tisíc korun.

Celá akce se konala ve prospěch Nadačního fondu pro zdraví dětí, kterému vynesla celkem 902 tisíc a 425 korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám