Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příběh nového objevu české hudební scény je jako z pohádky. Mladého talentovaného kluka, devatenáctiletého studenta gymnázia, mezi jehož největší vášně patří hudba a knihy, doslova objevila ulice.

Jakub Ondra je písničkář a pouliční hraní, tzv. busking, je pro něj a jeho příležitostné spoluhráče Honzu Reka a Štěpána Krtičku součástí života. Jakub začal v patnácti letech hrát na kytaru a zpívat první písničky. Největší muzikantskou školou mu byla, a zatím pořád je právě ulice. Už tři roky jej několikrát týdně můžete potkat u východu z metra a v ulicích Prahy.

Mezi jeho nejčastější publikum patří turisté a náhodní kolemjdoucí. Ale jednou se mezi nimi objevil i známý hledač talentů Martin Červinka, který stojí za dnes již slavnými muzikanty, jakými jsou Tomáš Klus (37), Ewa Farna (30) či Mandrage. Ondra ho zaujal a rozhodl se ho oslovit a začít s ním pracovat na prvním singlu Malý princ.

Zajímalo nás, kde zpěvák hledal inspiraci ke svému prvnímu singlu. „Když mi bylo patnáct, odjel jsem za tatínkem do Holandska na rok studovat. Na škole v Rotterdamu jsem se zamiloval do krásné holky jménem Sarah. Co pro mne znamená psaní písniček, jsem pochopil hned, jak jsem dostal první kopačky. Cítil jsem se sám, a tak jsem o tom napsal,“ vzpomíná Jakub.

Dobrou zprávou pro fanynky blonďatého „Malého prince“ je, že je stále single, a navíc má prý dobré srdce. Tohle štěstí na ulici nenajdete, i když v případě Jakuba Ondry tohle pravidlo neplatí.

Reklama

Další články

Načítám