Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je jen málo osobností, které se do filmové historie vepsaly tak tučným písmem jako muž, jenž vyrostl z tohoto vykuleného chlapečka. Narodil se v únoru 1954 v New Jersey a kariéru započal v seriálech a hororu Carrie z roku 1976, další rok už mohl naplno zúročit svůj taneční talent a o další rok později natočil jeden z nejlegendárnějších filmů všech dob s okouzlující Olivií Newton-John. Odstartoval tak mimořádně úspěšnou hereckou kariéru.

Nepochybně už tušíte, že takhle roztomilým miminkem byl John Travolta, který byl loni hlavní hvězdou festivalu v Karlových Varech.

Kromě Horečky sobotní noci a Pomády, na které jsme naráželi v úvodu, má na svém kontě i nezapomenutelné Tarantinovy Pulp Fiction: Historky z podsvětí, rodinnou sérii Kdopak to mluví, thriller Tváří v tvář, či drama Okrsek 49.

Jakkoli byl Travolta, který zbožňuje letadla a dokonce jich i pět vlastní a umí pilotovat, úspěšný po kariérní stránce, v soukromí si s ním život nehezky pohrál hned několikrát. Jeho první manželka Diana Hyland zemřela v roce 1977 na rakovinu prsu. S druhou ženou Kelly Preston počal herec tři děti. Nejstarší syn Jett trpěl autismem a v roce 2009 tragicky zemřel během rodinné dovolené na Bahamách.

Předloni média zveřejnila několik výpovědí mužů, které měl v minulosti Travolta sexuálně obtěžovat. Patřilo mezi ně několik masérů a pilotů, s jedním měl dokonce žít několik let v intimním vztahu. Erotickým návrhům prý musel čelit i Travoltův kolega z Pomády Jeff Conaway.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám