Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holčička na fotce patří k oblíbeným herečkám, zpěvačkám a moderátorkám. Proslavila se zejména dětskými pořady, ale svými půvaby oslňovala v osmdesátých letech také pánské publikum. Na filmovém plátně se totiž několikrát svlékla. Je manželkou známého hudebníka, ale život se s ní nemazlil. Bojovala se zdravotními komplikacemi, které ji málem stály život. Poznali jste ji?

Dagmar Patrasová (67), které nikdo neřekne jinak než Dáda, se narodila 27. dubna 1956 v Praze. Oblíbená herečka, zpěvačka a moderátorka dětských pořadů pochází z umělecké rodiny. Matka Věra Patrasová zpívala ve filharmonickém sboru, otec Karel Patras byl harfenistou v České filharmonii.

Do povědomí dětských diváků se Dáda dostala díky roli princezny Xénie v televizním seriálu Arabela a moderování a zpívání s oblíbenou žížalou Jůlií. Vystudovaná herečka se ve filmu objevila poprvé v sedmnácti letech. Nebyla jen královnou dětských srdcí, ale i jedním z největších sex symbolů přelomu 70. a 80. let.

Patrasová se neváhala svlékat před kamerou. Odhalila se v seriálu Návštěvníci a své vnady vystavila i v populární komedii Vrchní, prchni!. Celkem účinkovala ve více než dvou desítkách filmů a řadě televizních seriálů. Neopomenutelné je i její dlouholeté působení v divadle Semafor.

K nejtěžším životním okamžikům Dády Patrasové patří zdravotní obtíže způsobené problémy s krční páteří, které nakonec vyústily v náročnou operaci. Po zákroku však nastaly komplikace, které Dádu málem stály život.

Dva dny po zákroku jí praskla žíla na krku a herečka se mále udusila. Krátce byla dokonce v klinické smrti. Problémy neustávaly ani po návratu domů, když jí v důsledku trombózy načas ochrnula levá ruka, a tak se stáhla do ústraní. Zdravotní problémy se jí ale nakonec podařilo překonat a dnes opět vystupuje v představeních pro děti. Oporou je Dádě od roku 1983 hudebník Felix Slováček, s nímž má syna Felixe a dceru Aničku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám