Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jitka Schneiderová (51) chystá druhou ostře utajovanou svatbu, než si ale stačí vzít svého partnera Davida Císaře, odběhla ještě pokřtít spisovatelskou prvotinu Zdeňka Merty.

Ten během křtu své knihy povídek s názvem Pražská svatba označil Jitku za jasný český sex symbol. „Jitka je pro mě krásná žena, ztělesněním české erotiky. Kašlu na ty známé vampy, ona je v tomto smyslu sice mnohem nenápadnější, ale je nádherná. Provází mě celý život, od jejích sedmnácti let, kdy začala hrát v mých muzikálech. Po očku jsem po ní vždy koukal, bohužel jenom z dálky,“ objasnil Zdeněk Merta, proč si ji vybral jako kmotru své první knížky povídek.

A povídky to nejsou ledajaké, Merta se na stará kolena rozhodl psát rovnou ty erotické. Sám přiznal, že by ve svém novém koníčku rád pokračoval.

„Po tom, co Zdeněk řekl, doufám, že ta druhá knížka bude o mně. Knížka je stoprocentně osobitá jako on sám. Muži v jeho letech si pořizují buď velké auto, nebo blondýnu. On napsal knihu. Je to každopádně asi ta levnější varianta,“ smála se během křtu Schneiderová.

Kromě krásné herečky si hudebník na křest přizval také své přátele Jana Rosáka, Karla Šípa nebo Josefa Aloise Náhlovského. Sám Merta o svých kmotrech prohlásil: „Shromáždil jsem zde dnes několik sex symbolů a Pepu bych mezi ně rozhodně zařadil. Jedna ta povídka vyšla už v Playboyi. Nabízeli mi spolupráci v dalším erotickém časopise, ale po přečtení řekli, že bych musel hodně přitvrdit. Takže příště určitě sepíšu erotickou historii ze života Aloise Náhlovského a to jim bude, myslím, úplně stačit,“ uzavřel se smíchem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám