Hlavní obsah
Článek

Dosud byl Zdeněk Macura (49) pro někoho jen směšná mediální figurka, která sem tam tančila rituální zachraňovací tance kolem nepolepšitelné Ivety Bartošové. Od chvíle, kdy jeho existenci posvětil nejlepší český hokejista všech dob Jaromír Jágr (52), se z něj ale stala skutečná celebrita. „Džegr“ uvedl, že prý stavby v olympijské vesnici v Soči navrhoval právě Macura. A co na to on sám? „To je jen drb, ale příští olympiádu už budu stavět všechno. A něco postavím i pro pana Jágra,“ zareagoval Macura.

„Můžu k tomu říct jen to, že jsem rád, že paletové chaloupky mají ohlas i u našich olympioniků. Doufám, že se podaří jejich existenci doladit i papírově a zlegalizovat je. Měl by to být skromný způsob dočasného bydlení pro lidi, co jsou v nouzi nebo na útěku,“ rozpovídal se Zdeněk a hned pokračoval.

„Teď už to nestíhám, takže jak psal pan Jágr, asi to byl jen drb, ale příště už to určitě drb nebude. Na další olympijské hry bychom mohli nabídnout vesničku z palet a kdyby se to ujalo celosvětově, mohl by to být vzkaz pro chudší část světa: Když se o vás nepostará stát, zkuste se postarat sami o sebe za minimální peníze,“ přidal Macura. A nakonec poslal vzkaz i samotnému mocnému Jaromírovi.

„Asi to bude také drb, ale zaslechl jsem, že hokejový stadión na Kladně, který vlastníte, se snad rozpadá. Tak kdybych vám mohl nějak pomoci a třeba postavit kabiny pro hráče z palet, dejte mi vědět,“ vzkázal Jágrovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám