Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hlavní roli nemusí vždy dostat jen známá tvář provařená bulvárem. O tom je přesvědčený producent František Janeček (79), který odtajnil první hvězdu připravovaného muzikálu Fantom opery. O roli Christine se sice ucházela řada zpěvaček známých z muzikálů, on ale vsadil na tuhle nádhernou blondýnku.

Přestože osmadvacetiletá Michaela Gemrotová (38) je zatím známá spíše milovníkům vážné hudby, producent František Janeček si je jistý tím, že s ní udělá díru do světa. A evidentně se nemýlí, protože jen kvůli Míše za ním angličtí vlastníci licence a zástupci Andrewa Lloyda Webbera přiletěli až na Miami, kde trávil celý leden a začátek února.

„Podle jejich slov je Míša doslova ideálním prototypem hlavní ženské role Fantoma, baletní sboristky Christine,“ svěřil Janeček. Podle něj si z ní doslova sedli na zadek. Možná už trochu přeháněl, že by Míša klidně mohla dostat angažmá v Londýně či New Yorku, ale kdo ví, čeho se časem dočkáme.

Michaela Gemrotová je absolventkou pražské AMU a bratislavské VŠMU, v Praze se objevuje jako externí sólistka Národního divadla či Divadla Broadway. Kromě toho má zkušenosti z divadel i koncertních pódií v Německu, Rakousku, Itálii, Francii či Anglii. „Zazpívat si ve Fantomovi je snem snad každého zpěváka,“ těší se.

Stejně jako my, ani ona stále neví, kdo budou její kolegové v rolích soků v lásce Fantoma a šlechtice Raoula, ani její alternace. Produkce by je měla oznámit v příštích týdnech. Dílo má premiéru 13. září, lístky se ale prodávají už nyní.

Reklama

Další články

Načítám