Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kinech se volné pokračování filmu Dědictví, s podtitulem Kurva se neříká, bude uvádět od čtvrtka. My byli na projekci pro média a hned poté jsme položili hlavnímu představiteli a autorovi scénáře v jedné osobě, herci Bolkovi Polívkovi (74), pár otázek, které nás po promítání napadly.

Chtěli jsme například vědět, proč nechal svoji filmovou manželku Vlastičku v podání Dagmar Havlové (71) zemřít - film začíná jejím pohřbem. "To byla moje uražená ješitnost. Váhala, zda ve filmu hrát, a tak jsem ji nechal umřít natruc. Pak jsem byl rád, že tam nakonec hraje, zjevuje se jako duch a je moc krásná," řekl Super.cz Bolek.

Ve snímku účinkuje i další krásná herečka Jitka Čvančarová (46). "Krásné ženy odjakživa do filmu patřily a s Jitkou se známe dlouhá léta, hrajeme spolu, a že roli vzala, bylo její rozhodnutí," míní Bolek, který do menší role obsadil i Jitčina manžela Petra Čadka.

Zahrála si i jeho dcera Anna Polívková (45). "Otce a dceru jsme hráli už v Shakespearově Kupci benátském, kde jsem hrál Shylocka. A připravujeme další divadelní hru, tam budeme pro změnu a s velkou fantazií také otcem a dcerou," smál se Polívka.

Zajímalo nás také to, zda, protože se film točil i na jeho bývalé farmě, o kterou přišel, necítí při promítání jistou nostalgii. "Už když se točilo, tak mi farma nepatřila, byla jen propachtovaná. Samozřejmě, že se mne to dotýká, ale já mám vlastnost, že si ze vzpomínek vybírám jen ty dobré," krčil rameny Bolek.

A na závěr, protože filmový Bohuš se ve filmu potýká s alkoholismem a zamíří dokonce do protialkoholní léčebny, a i Polívka má k alkoholu kladný vztah, jsme se zeptali, zda s pitím nezkoušel někdy aspoň na čas přestat. "Já přestávám pít docela často, někdy to vydržím i čtyři hodiny," žertoval herec.

Reklama

Další články

Načítám