Hlavní obsah
Famous
Článek

Jak se dalo čekat, režisér Woody Allen obvinění své dcery Dylan, že ji před jednadvaceti roky zneužil, odmítá. Osmadvacetiletá žena napsala dopis listu New York Times, v němž popisuje, co se stalo a co ji celý život pronásledovalo a prý mentálně poznamenalo. Promluvit se dle svých slov rozhodla proto, aby dala příklad jiným zneužitým lidem. Allen se hájí tím, že byl v roce 1992 vyšetřován a obvinění bylo tehdy pro nedostatek důkazů staženo.

Dylan Farrow tvrdí, že obvinění bylo staženo proto, že byla psychicky velmi slabá a proces by ji zničil. Allen teď přišel s tím, že byla psychicky narušená a nedokázala rozlišit mezi fantazií a realitou. Ke všemu ji prý navedla matka Mia Farrow, s níž se režisér rozvedl.

„Když mi bylo sedm let, Woody Allen mě vzal za ruku a odvedl do tmavé komory v druhém patře našeho domu. Řekl mi, ať si lehnu na bříško a hraju s vláčkem mého bratra. Pak mě sexuálně zneužil,“ napsala osmadvacetiletá Dylan pro New York Times.

Allen se zatím nevyjádřil osobně, jeho mluvčí Leslee Dart ale v neděli 2. února prostřednictvím emailu vzkázala: „Pan Allen četl ten článek a shledal ho nepravdivým a skandálním. Odpoví velmi brzy… V té době provedl řádné vyšetřování soud pomocí nezávislých odborníků. Ti usoudili, že nemají žádné jasné důkazy o pohlavním zneužití; že Dylan Farrow není schopná rozlišit mezi fantazií a realitou; a že Dylan Farrow byla navedena svou matkou Miou Farrow. Žádná žaloba nebyla tehdy podána.“

Na Twitteru lidé útočí také na Allenovy herce Aleca Baldwina či Cate Blanchett. Oba však odpovídají tak, že nemají právo vměšovat se do rodinné záležitosti, která navíc sahá daleko do minulosti.

Reklama

Další články

Načítám