Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká Miss Tereza Chlebovská se rozhodla, že pomůže potřebným a daruje krev. K dárcovství se dlouho odhodlávala, a když nakonec do Thomayerovy nemocnice dorazila, ukázalo se, že má smůlu.

„Bohužel se ze vzorku ukázalo, že mám hladinu železa v krvi pod limitem, a tak mě tentokrát k odběru nepustili. Dostala jsem ale vitamíny a věřím, že až přijdu na jaře, budu moct konečně darovat krev a přidat se ke všem ostatním dárcům," prozradila Chlebovská, která do nemocnice dorazila s kamarádkou, finalistkou České Miss 2012 Andreou Kabickou.

„K bezplatnému odběru krve jsem se odhodlala už v loňském roce, tehdy mi to ale nakonec kvůli práci nevyšlo a nemohla jsem na odběr přijít. Tentokrát jsem se už tedy moc odhodlávat nemusela, byla jsem rozhodnutá, že krev půjdu darovat. A na rozdíl od Terky jsem měla vše v pořádku, takže dárcovství nic nebránilo,“ prozradila Andrea.

Darovat krev přišli také pravidelné dárkyně Hana Věrná a Eva Čerešňáková a herec a zpěvák Braňo Polák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám