Hlavní obsah
Článek

Incident z loňského června, během nějž devětašedesátiletý nejmenovaný muž vychrstl směs výkalů, hlíny a čpavku na populární francouzskou televizní moderátorku a novinářku Claire Chazal, se konečně dočkal verdiktu soudce. Senior bude muset zaplatit pokutu 300 eur (asi 8250 korun) a bude čtyři měsíce v podmínce. Původně mu přitom hrozily až tři roky za mřížemi.

Soud přihlédl ke skutečnosti, že muž dosud nebyl trestaný a pravděpodobně i k tvrzení jeho obhájkyně, že je on i jeho družka po smrti jejich dítěte psychicky narušený.

Vše se seběhlo poté, co si muž na moderátorku počkal před studii televize TF1. Když přijela autem a stáhla okénko, aby si otevřela bránu do garáže, přistoupil k ní a do obličeje a na hrudník jí vylil kýbl nevábně zapáchající směsi. Moderátorka neutrpěla žádná zranění.

Muž se u soudu hájil slovy, že několik týdnů předtím, než se uchýlil k podivnému činu, ho málem přejelo auto, které řídila právě Chazal. Nejspíš si však vše vymyslel, jelikož již dlouho předtím si vystříhával veškeré články, které o moderátorce našel.

Jeho obhájkyně tak klientovu výpověď označila na možný výplod jeho fantazie a označila jej za duševně labilního. Soud proto žádala o nižší trest a ten jí vyhověl.

Související témata:
Výkaly

Reklama

Další články

Načítám