Hlavní obsah
Článek

Oscarové herečce rozené jako Maria Halle Berry táhne na padesát a přesto si na rozdíl od svých vrstevnic nějaký čas ještě babičky nezahraje. Asi nikoho nepřekvapí, že předtím, než se vrhla na hereckou dráhu, věnovala se modelingu, ale o jejích úplných začátcích ví jen málokdo. V roce 1985 se stala Miss Teen All America a o rok později ještě Miss Ohio USA. Ve velkém finále však skončila druhá za Christy Fichtner z Texasu.

Jak vypadala Halle během finále první zmiňované soutěže krásy můžete vidět v naší galerii. Bylo jí devatenáct a na hlavě měla místo zdravé hřívy tehdy vysoce módní natupírovaný chemlon stejně jako většina dívek a dam. O bílých punčochách pod květinovými plavkami nemluvě.

Po úspěchu o rok později v celostátní soutěži se přestěhovala do Chicaga, kde se věnovala modelingu a v roce 1989 jí čekalo stěhování do New Yorku, kde chvíli trvalo, než se uchytila. V jeden čas údajně neměla peníze ani na ubytování, a tak se dostala mezi bezdomovce.

První vlaštovkou a šancí před kamerou pro ni byla drobná role modelky v krátké televizní sérii Living Dolls. Během natáčení upadla do komatu a byl jí diagnostikován diabetes typu 1. Po dotočení série se dostala do Los Angeles, kde začala hrát v seriálu Knots Landing. Filmovou příležitost pak Halle získala v dramatu Tropická horečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám