Hlavní obsah
Článek

Donedávna mohli jeho dokonalé taneční pohyby vypracovaného těla obdivovat především v zahraničí. Nyní se ale nejúspěšnější český baletní tanečník Jiří Bubeníček předvede i u nás v rámci Plesu v Opeře.

„Kromě hlavního tématu Strauss, Strauss a zase Strauss jsme chtěli velkou část dramaturgie postavit právě na tanci, respektive na baletu jako jeho nejdokonalejší formě. Jako červená nit se večerem táhne snaha dostat na jedno pódium přední české umělce, kteří výrazně uspěli ve světě a zde už vystupují spíš výjimečně," vysvětlila svůj záměr zařadit baletní vystoupení ředitelka plesu Zuzana Vinzens.

Návštěvníci se tedy mohou těšit nejen na britskou hvězdu televizní pěvecké soutěže Paula Pottse, ale i baletní superstar Jiřího Bubeníčka. Ten je opravdový pojem ve svém oboru. Je první sólista baletu Semperoper v Drážďanech a držitel nejprestižnější baletní ceny Prix Benois de la Danse.

Za svou kariéru zatančil zatím kolem padesáti postav v baletech nejslavnějších choreografů světa. Ti nejuznávanější choreografové mu na míru vytvářejí role a on sám se činí jako choreograf. Nafotil kolekci pro předního návrháře Salvatora Ferragama a v těchto dnech společně se svým bratrem dvojčetem, rovněž tanečníkem Ottou, fotí pro českou mutaci magazínu Elle.

Související témata:
Jiří Bubeníček

Reklama

Další články

Načítám