Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Role Spidermana z něj udělala jednoho z nejžádanějších mužů celého Hollywoodu. Tobey Maguire (38) však zvolil poklidný rodinný život a dnes je pro něj manželka a dvě děti přednější než miliónové honoráře.

Na počátku tisíciletí byl Maguire hvězdou první velikosti, ale dnes se může téměř nerušeně procházet po Los Angeles. Přibývající věk není na jeho postavě sice příliš znát, ale těsný pavoučí kostým už dávno vyřadil ze svého šatníku. Jako dvojnásobný tatínek má totiž úplně jiné starosti než předvádění krkolomných skoků a zachraňování světa. Když si vyjde do ulic s manželkou Jennifer Meyer a popadnou za ruce dcerku Ruby (7) a syna Tobiase (4), působí dokonaleji než jakákoliv filmová rodinka.

Tobey Maguire se před kamerou objevil už v dětství a první zkušenosti posbíral v seriálech Jake a Tlusťoch či Roseanne. Před dráhou superhrdiny jej do svých filmů obsadili slavní režiséři jako Woody Allen, Ang Lee a Terry Gilliam. V roce 2001 se tak stal Spidermanem už jako uznávaný herec.

Z komiksové adaptace se stal celosvětový trhák a Tobey Maguire si kostým pavoučího muže oblékl ještě dvakrát. Po kasovním úspěchu filmu si však mohl říct o podstatně lepší honorář. Zatímco za prvního Spidermana inkasoval čtyři milióny dolarů, druhý díl mu zajistil 17,5 miliónů dolarů, a navíc pět procent z tržeb filmu.

V roce 2007 se Tobey stal Spidermanem naposledy a komiksový hrdina mu zajistil jmění, díky němuž si může další role pečlivě vybírat. Loni jsme jej mohli vidět ve filmu Velký Gatsby po boku Leonarda DiCapria. Ten je jeho dobrým přítelem a před kamerou se společně sešli už před dvaceti lety ve snímku Dospívání po americku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám