Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Tak zní jedno z přísloví našich babiček, které momentálně sedne na ochránce ženských práv a bojovníka proti domácímu násilí Zdeňka Macuru (49). Bývalý ochránce Ivety Bartošové věřil natolik svým znalostem a inteligenci, že se přihlásil na test pro pořad Nejchytřejší Čech.

Konkurzem do televizní show, kde se bude soutěžit o milión korun, ale Macura neprošel. Sebekriticky to ale přiznal, i když nějakou tu výmluvu pro neúspěch si našel.

„Neprošel jsem, ale jen těsně. Neměl jsem pojem o čase, který mi zbývá, takže jsem nestihl tři otázky. Člověk vedle mě nestihl dvě a prošel. Nechal jsem se do toho ukecat. Je pravda, že i když matematickou logiku mám dobrou, protože jsem studoval gymnázium s matematickým zaměřením, tak takové to doplňování obrázků mi jde hůř. Je to jiný druh inteligence,“ připustil na náš dotaz.

Motivací, proč se na casting vůbec přihlásil, podle něj nebylo další zviditelnění jeho osoby, ale to, aby pomohl týraným ženám, jimž staví azylové domečky z dřevotřískových palet. Kdyby vyhrál, měl by na celých deset, jeden totiž vyjde na sto tisíc korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám