Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kontroverzní fotograf Jan Saudek se neustále cítí propojen se svým dvojčetem Kájou Saudkem, který už devět let leží v kómatu. A to dokonce natolik, že si myslí, že na něj bratr se smrtí čeká.

„Společně jsme přišli na svět před 79 lety a společně z něj odejdeme, já bych mu přál, aby tak jako generál Šaron to ještě nezabalil a pár let vydržel. Já to tak cítím, i když mi lékař říkal, že se mýlím, ale já si myslím, že to tak je, protože není přece možné, aby devět let vydržel ležet, víceméně žít, dýchat a existovat,“ prozradil během rozhovoru na Frekvenci 1 Saudek.

Slavný fotograf dokonce trpěl kocovinami, ač pil mnohem méně alkoholu než jeho bratr. Od té doby, co jeho bratr upadl do kómatu, se mu kocoviny vyhýbají obloukem.

„Kocoviny nemám vůbec, a to jsem je míval, i když jsem se týden nenapil, ale jak on pil vydatně, tak mi bylo neustále velmi silně nevolno. Před devíti lety to ale úplně přestalo, ač piju i nemírně.  Nemám nikdy kocovinu, i když piju, proč si to nepřiznat, do bezvědomí,“ přiznal fotograf, o jehož životě vzniká životopisný film, ve kterém ho ztvární Oldřich Kaiser.

Premiéra filmu by se měla konat koncem letošního roku. Těší se na ni? „Ne. Na to se netěším. Jenom doufám, že to nebude posmrtný. Že premiéra někdy v zimě nebo na podzim nebude posmrtná," uzavřel Saudek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám