Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Natalia Strozzi přijela z Itálie do Čech prodávat slavné víno jejich rodinné značky Guicciardini Strozzi. Jejich rodové vazby na dějiny jsou až neuvěřitelné. Být pravnučkou v 15. generaci Mony Lisy, vědět, že Leonardo namaloval ve skutečnosti 2 obrazy Mony Lisy a do příbuzenstva patří i Winston Churchill a další velikáni, kteří hýbali dějinami, je ohromující. Jejich vína nebyla nikdy tak dostupná jako teď!

Vína od Mony Lisy a Winstona Churchilla

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

V říjnu loňského roku uvedl dovozce Kupmeto CZ, ze Žižkovské věže v Praze, na český trh víno MONA LISA za přítomnosti toskánské princezny Natalie Strozzi – Guicciardini, která je potomkem Mony Lisy v 15. generaci. Jako tajemník u nich začínal svoji kariéru Niccolo Machiavelli. Dokonce i Winston Churchill je s nimi příbuzný díky předkyni, která se provdala za vévodu z Marlborough - Johna Churchilla. Víte, že podle slov princezniny babičky, namaloval Leonardo ve skutečnosti dva portréty Mony Lisy? A usedlost Tenute Guicciardini Strozzi byla založena již v roce 994. Umění enologie se zde oddává šlechtický rod Strozziů od 13. století. Ochutnejte limitovanou edici toskánských vín. Dovozce Kupmeto CZ vyhlašuje při svém 13. narozeninovém výročí nadstandardní slevu na sortiment zahraničních vín, a to pouze o „K- víkendu", který bude spuštěn v pátek 31. ledna a potrvá pouze do pondělní půlnoci 3. února. „Tato vína tvořila dějiny a zařadili jsme je mimořádně do narozeninového K-víkendu," říká Ing. Martin Kozák, majitel Kupmeto CZ.

Jak si vybrat dobrou lahev vína? Vsaďte na vítěze!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ať už si připijete na zdraví, vyzkoušíte víno jako lék nebo se se skleničkou v ruce vydáte do ochutnávání vinných dějin z oblastí, kde se vinná réva pěstuje již po staletí, dbejte na kvalitu. Na celém světě existují statisíce různých druhů vín. Jak se v nich můžete na první dobrou vyznat? Které vám bude pravděpodobně chutnat? Dobrým vodítkem jsou výsledky soutěží, kde vína hodnotí nezávislí odborníci. V tuzemsku je nejuznávanější soutěží Prague Wine Trophy, která každoročně hodnotí vína v různých kategoriích. Ať už máte rádi vína červená, bílá či růžová, lehčí nebo výraznější, zlaté medaile a další ocenění mohou být úspěšným vodítkem, zda vám víno bude chutnat. Zde najdete seznam oceněných vín, která můžete o „K-víkendu“ získat s Kupmeto CZ s exkluzivní narozeninovou slevou. Dopřejte si kvalitní víno i vy právě teď!

Gerard Bertrand – vinař roku 2013 dle prestižní International Wine Challenge

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Máte chuť na nejlepší červené víno na světě? Ochutnejte vína Gerarda Bertanda z vinařství s nejlepším poměrem ceny a kvality z Francie! Gerard Bertrand byl titulován jako "Red winemaker of the Year" (Vinař roku červených vín) na International Wine Challenge 2013. Získal 46 ocenění a 3 vítězství! Z desítek tisíc vzorků slavila jeho vína největší úspěch. Gerard Bertrand vlastní ve Francii 5 vinařství a 360 hektarů vinic. Je vinným pokračovatelem svého otce Georga. Ten byl průkopníkem nových metod ve vinohradnictví a ve zpracování vinné révy, které vedly k dlouhodobému zvyšování kvality vyprodukovaných vín. Gerard již od mládí věděl, že i on se stane vinařem a společně s otcem sdílejí vášeň pro dokonalost a snahu o povznesení vinic Languedocu. Své odhodlání a vůli si přinesl ze své dřívější špičkové kariéry hráče ragby. I když jeho dny na stadionu jsou již dávno pryč, stále je připraven podávat maximální výkony, které potvrzuje dosahovanými vinařskými výsledky. Jeho vína se stala kvalitním měřítkem pro světový trh. „Slavíme 13 let, tato vína si zaslouží ochutnat každý, nejlepší Francie s poměrem ceny a kvality," říká Ing. Kozák, dovozce vín Kupmeto CZ. „Proto jsme je zařadili do narozeninového „K-víkendu“.

K jakému vínu jaké jídlo?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

„Popularita a neustálé zvyšování laťky v české gastronomii stále roste. Klienti jsou nároční, a to je dobře," říká Ing. Kozák z Kupmeto CZ. Lidem není jedno, co jí a co pijí. Dnes již existují přímo seznamy jídel a vín, které se vzájemně doplňují. Mezi hlavní pravidla patří, že červená vína se doporučují k tmavým pokrmům, bílá vína se podávají ke světlým masům, jako jsou ryby, drůbež, telecí, králičí či světlé omáčky. Růžová vína se pijí k salátům, studeným mísám a výrazně doplňují například pokrmy lososa. Obecně není vhodné víno podávat k jídlu s čokoládovými polevami, k vajíčkům, zavařeninám či k jídlu, které je upravováno kyselým octem. Víno má schopnost zážitek z pokrmů posunout o úroveň výš. Kupmeto CZ pro vás připravilo doporučení ideální kombinace jídel a vín. Jednoduchý přehled v sekcích aperitiv, předkrmy, vepřové, hovězí, ryba a drůbež, dezert a cukroví vám představí vzájemnou kompatibilitu jídla a vína. Oslavte s Kupmeto jejich 13. narozeniny a získejte narozeninovou slevu, která platí pouze po „K-víkend". Dobrou chuť a na zdraví!

Co prozradí etiketa na víně a jak ji správně přečíst?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Etiketa je tváří vína. „Podporuji zákonnou legislativu, která určuje, co všechno se musíme z etikety dozvědět. Pomáhá zákazníkovi se dobře orientovat při výběru té správné lahve. V dnešní rozmanité nabídce na trhu vín je to zapotřebí," říká Ing. Kozák, dovozce Kupmeto CZ. Etikety mají svoje specifika podle oblastí, ze kterých pocházejí. Víno je vždy pojmenováno po oblasti, tedy vinici, odkud pocházejí hrozny. Vína ve střední Evropě dále používají název odrůdy. Zato francouzská vína název odrůdy nepoužívají, stejně tak jako v naprosté většině vinařských zemí neexistují přívlastky. Pokud si zapamatujete základní údaje, budete si sami moci kvalifikovaně vybrat kdykoli to správné víno. Kupmeto CZ pro vás připravilo jednoduchý obrazový přehled toho, co na etiketě můžete nalézt. Věří, že vám to usnadní i orientaci pro váš výběr z narozeninového „K-víkendu".

Další články

Načítám