Hlavní obsah
Článek

Za rok oslaví čtyřicetiny a konečně se dočkala ocenění své práce. Herečka Petra Špalková byla od filmových kritiků oceněna jako nejlepší herečka v hlavní roli, a to za film Jako nikdy. "Je to moje úplně první filmová cena," řekla nadšeně Super.cz.

Dvojnásobná maminka už má jasno, kam svoji cenu uloží. "Protože děti jsou ještě malé a cena těžká, váží asi čtyři kila, je jasné, že musí někam hodně nahoru, aby na ně nespadla a neublížila jim," smála se.

Na slavnostní večer se prý chystala do poslední chvíle. "Šaty už jsem doma měla, ale asi ve tři odpoledne jsem vyběhla na Václavák shánět doplňky," prozradila. Jak jí to slušelo, můžete posoudit sami.

Zajímalo nás také, jak natáčení filmu prožívala. Není to totiž žádná komedie, ale téměř během celého snímku postava, kterou ztvárňuje, ošetřuje sochaře a malíře v podání Jiřího Schmitzera, který umírá na rakovinu.

"Byla to taková pohodová atmosféra a milá společnost, že jsme si to těžké téma uvědomovali a doléhalo na nás až při ostré klapce. Navíc se točilo na nádherném místě. Práce šla tak plynule, jako když plavete lodí po vodě, která dobře teče. Zlé sny jsem určitě neměla," uzavřela Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám