Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jestli se to vážně stane, asi spousta ateistů začne věřit na boží zázraky. Proslýchá se totiž, že nejkontroverznější český televizní „kuchař“ Jiří Babica (62), jenž svým rádoby lidovým stylem vaření děsí milovníky jídla, má v televizi Nova namále a že jeho Babicovy dobroty už přestanou záhy okupovat vysílací čas.

Je to s podivem, ale pořad, v němž Babica podle mnohých przní myšlení českých amatérských kuchtíků a kuchtiček, se už vysílá šestým rokem. Za tu dobu jsme se stihli dozvědět takové gastronomické příšernosti, že proti nim je i univerzální hnědá omáčka ze socialistických hospod hotovou gurmánskou lahůdkou.

Svítá však naděje, že Babicovu řádění je konec. Podle Aha! mu Nova totiž odsouhlasila natáčení jen osmi dílů a vůbec není jasné, zda nové pořady, které se budou vysílat od dubna, nejsou vůbec posledními.

Na smetišti televizní zábavy by tak skončily i slavné Jiříkovy hlášky. „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý. Kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby,“ perlil například podle některých lidí Klement Gottwald českého vaření.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám