Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Petra Janů (71) úspěšně bojuje s přibývajícím věkem a i po překročení šedesátky vypadá neskutečně. Čísla v občanském průkazu však mluví jasně. Okamžik, kdy se oficiálně Petra stane další zpívající důchodkyní, se nezadržitelně blíží. „Ani mi to nepřipomínejte. Myslím, že za nějaký rok nebo rok a půl už to bude skutečnost. Raději to ani nepočítám,“ směje se Petra, která by mohla optimismus rozdávat po hrstech.

„Když slyším od svých kamarádek Marty Kubišové nebo Evy Pilarové, jak vypadají jejich důchody, myslím, že budu muset zpívat do osmdesáti. Yvetta Simonová koneckonců taky pořád zpívá,“ míní Petra, která na důchod zatím pořádně šetřit nezačala. „Žádná hitparáda to není. Vrazila jsem peníze do rekonstrukce bytu a taky mě čeká jeho koupě. Hned potom si ale určitě pořídím nějakou pořádnou kasičku,“ směje se trojnásobná Zlatá slavice.

Petra se důsledně a pravidelně věnuje nejen charitě, ale stala se i tváří a patronkou neziskové organizace Protěž, která se stará o seniory. „Určitě to má smysl. Věnovala jsem jim k dražbě nějaké věci ze svého starého bytu, ty se vydražily, a z peněz se pak realizovaly výlety a další program pro staroušky. Nyní se dvě neziskovky spojily a na Praze 10 vznikla Seniorškolka Ywuška, což je stacionář, kde se budou potkávat malé děti a senioři, kteří žijí bez rodin. Některé aktivity jako třeba zpívání nebo malování budou dělat společně. Přijde mi to jako bezvadný nápad, a proto tenhle projekt podporuji,“ uzavírá vyprávění Petra, která si otevření nového stacionáře nenechala ujít, s dětmi i seniory si povídala a naživo přidala i pár svých hitů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám