Hlavní obsah
Článek

Nemusíte se s tím ztotožnit, ale na tom, že je Kate Moss (50) jednou z nejikoničtějších tváří v modelingové historii, se nic nezmění. Jako skutečně krásnou a přitažlivou ženu ji sice vnímá jen malé procento veřejnosti, ale styl a profesionalitu jí nikdo upřít nemůže. Múza návrhářů se po stálici Gisele Bündchen stala nejlépe placenou modelkou světa za uplynulý rok, a to minulý týden slavila čtyřicítku! Ale jak vypadala hvězdná Kate u samého zrodu?

Jako čtrnáctiletou ji po prázdninách strávených na Bahamách objevila na letišti JFK v New Yorku zakladatelka agentury Storm Sarah Doukas. Že se rodí nová legenda, prý mnohým bylo jasné už o dva roky později po prvním velkém focení s Corinne Day pro magazín The Face.

Psala se raná devadesátá, kdy kostnatá dívka s očima posazenýma daleko od sebe utvořila novou módní vlnu - trend nazvaný ‚heroin šik‘. Ten se stal reakcí na bezchybnou krásu tehdejších idolů, jako byly Claudia Schiffer, Cindy Crawford a další. Kate tak přinesla do módy ‚nový průvan‘ v podobě velikosti nula (34 a menší), kruhů pod očima a kůže bílé jako stěna.

Zlomovým bodem v její kariéře byl rok 2005, kdy se z modelingového vrcholu málem sama sesadila kokainovým skandálem otištěným na titulní straně bulvárního plátku Daily Mirror. Večírková princezna tehdy přebrala ve výběru partnera, vedle rockera Peta Dohertyho se z ní málem stala zfetovaná chátra. Ze dne na den s Moss ukončila spolupráci většina návrhářů a značek, což ji nakoplo natolik, že skoncovala s Dohertym i drogami. Moss dostala v modelingu druhou šanci. A jak ji dokázala využít, už ví každý...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám