Hlavní obsah
Článek

Režisérka Mirjam Landa se po působení v Divadle Broadway, kde režírovala rockovou operu svého manžela Dana Landy (55) Klíč králů, vrací do Divadla Kalich, kde bude mít na starosti hned dvě inscenace. Vrací se muzikál Touha a z původní workshopové verze se profesionalizuje muzikál Rent.

"Z Broadwaye jsem odešla, protože jsme měli umělecké neshody, ale Kalich se stejně pro Touhu i Rent mnohem lépe hodí," míní Mirjam, která se při představování muzikálu Rent, který se odehrává v 90. letech, v době, kdy New York zasáhla vlna onemocnění AIDS, ale lidé se přesto nepřestali milovat, oblékla do podivného modelu s návleky se třpytkami na kolenou, který měl asi onu dobu připomínat.

Trochu nás překvapilo, že z původního obsazení, které se hrálo v menším Divadle Na prádle, zmizela jedna z nejpopulárnějších účinkujících, zpěvačka Míša Nosková (41). "Není sama, chybí ještě další dva lidé. A nerozešli jsme se s ní z profesních důvodů, protože svoji roli dobře zvládala, ale z osobních. A to ne kvůli mně, je to už z doby, kdy se Rent hrál dřív. Byly tam zákulisní záležitosti, špatná atmosféra a nedůvěra v produkci a bylo potřeba najít důvod a odstranit ho. A teď je to v pořádku," vysvětlila Mirjam.

Reklama

Další články

Načítám