Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ten už má snad víc soudů než legendární mafián Al Capone! Už to málem vypadalo, že se Josef Rychtář (65) možná vyhne soudu za neoprávněné vniknutí do domu a bytu svého bývalého soka v lásce Zdeňka Macury (49). Tomu vlezl do obydlí v době, kdy se softwarovým inženýrem Iveta Bartošová (†48) dobrovolně prchla ze své vily v Uhříněvsi. A přestože se původně soud případem odmítl zabývat, podle našich informací případ jen tak nespadl pod stůl!

„Státní zástupce se odvolal k vyšší instanci. Nelíbilo se mu vyjádření soudu, že obžalovanému hrozí v jiných kauzách mnohem větší trest, a proto není důvod se touto věcí zabývat. Každý trestný čin by měl být prošetřen a člověk by za něj měl být potrestán, když se mu prokáže vina. A v tomhle případě je řada svědků, takže by to asi nemělo dopadnout jinak než potrestáním toho člověka,“ řekl Super.cz poškozený Zdeněk Macura.

Státní zástupce viní Rychtáře z porušování domovní svobody. Pokud soud tomu původnímu nadřazený svolí s projednáváním případu, hrozí Josefu Rychtářovi podle kvalifikace od dvou do pěti let vězení (to v případě, že se potvrdí, že při akci opravdu nájemnicím Macury vyhrožoval a že se neoprávněného vniknutí do domu zúčastnili i jeho syn a kamarád).

Nedávno byl Josef Rychtář odsouzen v jiném případě týkajícím se Zdeňka Macury, konkrétně jeho napadení před bohnickou léčebnou, k veřejně prospěšným pracím. „Pro mě je důležité, že se oběma případy zabývají příslušné orgány, a dávají tak najevo, že takové věci se prostě nesmí beztrestně dít,“ dodal Macura.

Reklama

Další články

Načítám