Hlavní obsah
Článek

Když jsme do redakce dostali pozvánku na křest knihy Hubneme s alkoholem známého trenéra a výživového poradce Vítka Chaloupky, pod jehož dohledem hubly mnohé celebrity, řekli jsme si, že tohle si rozhodně nesmíme nechat ujít.

A ještě dříve, než jsme knihu otevřeli, jsme se zeptali Vítka, proč vlastně knihu napsal. "Do tohoto tématu jsem chtěl jít, protože sám si dám rád střik z bílého vína a myslel jsem, že je to fajn, ale není. Je to o zbytkovém cukru a o síře. Alkohol je těkavý, ten zmizí, ale cukr nezmizí. Takže se musejí vybírat vína s co nejnižším obsahem cukru," vysvětloval.

Nechali jsme si poradit i to, v jakou denní dobu se může alkohol pít, a byli jsme dost v šoku. "Podle mojí teorie si můžete dát po ránu panáka, protože energii, kterou z něj načerpáme, přes den vyboucháme. Zrovna tak je to i s pivem. A pokud jde o suchá vína a sekty, tak ty můžeme popíjet celý den, samozřejmě s mírou. A to suché víno i večer, ale musí mít zbytkový cukr 0,4 až 2 gramy na litr," uzavřel Chaloupka.

Reklama

Další články

Načítám