Hlavní obsah
Článek

Po skončení reality show VyVolení se z upovídané Romany stala domácí hospodyňka, která se ráda pochlubí svými výtvory. Buchtu podle jejího vlastního receptu si můžete připravit i vy.

Známá Ostravačka má k vaření specifický přístup, kašle na teorii a rozhodující jsou pro ni vlastní zkušenosti. Váhu ani odměrku tak v její kuchyni nenajdeme. Romana je totiž k návodům na vaření nedůvěřivá a řídí se vlastním úsudkem. Když se rozhodla upéct moučník, sáhla do svých zásob a vytvořila buchtu, která nadchla celou rodinu.

„Je to můj vlastní recept. Nic nevážím, všechno dávám podle oka. Je to buchta ‚co dům dal‘,“ řekla exVyVolená Super.cz o svém počínání v kuchyni. V míse smíchala polohrubou mouku s půlkou prášku do pečiva, čtvrtku prášku do perníku, moučkový cukr, olej, mléko a tři vejce. „Půlku těsta jsem vlila na vymaštěný pekáč a druhou půlku jsem namíchala s namletými vlašskými ořechy a kakaem,“ pokračovala Romana, která následně dvojí směsí vytvořila mramorový efekt.

Ohlas na tento dezert byl více než pozitivní a účastnice reality show přiznala, že během pár hodin z jejího výtvoru nezbyl ani kousíček. „Já když peču, tak bez receptu. Vymýšlím si, co mě v tu chvíli napadne. Zvláštní je, že se to vždycky povede,“ dodala sebevědomě Romana, která má vedle české kuchyně zkušenosti i s japonským sushi.

Reklama

Další články

Načítám