Hlavní obsah
Článek

Do kin právě vstupuje film Vejška, který je volným pokračováním teenagerovského snímku Gympl. Vlézt se do patnáctimiliónového rozpočtu nebylo pro filmaře vůbec jednoduché. Nejdražší záběry filmu paradoxně nebyly ve stanici metra ani sprejování graffiti na nejrůznějších místech Prahy, ale postarala se o ně rozohněná Ivana Chýlková (60).

Žárlivostí zaslepená herečka v jedné scéně zničí svému muži v životě i filmu Janu Krausovi (70) golfovou holí obří plazmovou televizi, designovou lampu a roztříská přední sklo luxusního vozu. „Chýlková například v jednom záběru zdemoluje Krausovu limuzínu v hodnotě dvou miliónů korun. Dokázala to elegantně a napoprvé, druhé auto už ostatně nebylo k dispozici,“ nechal se slyšet režisér Tomáš Vorel.

Ivana Chýlková a Jan Kraus hrají ve Vejšce opět manžele, rodiče jednoho ze dvou hlavních hrdinů. I v roli matky druhého hlavního hrdiny Petra Kocourky uvidí diváci znovu Zuzanu Bydžovskou, která právě za tuto roli ve filmu Gympl získala Českého lva.

Zjistili jsme, že obsazení dalších postav by mohlo být hodně zajímavé. „Jako profesora ekonomie jsem si přál Václava Klause a profesora UMPRUM Milana Knížáka, ale ti to hrát nechtěli. Profesora na VŠE tak hraje David Vávra a profesora na katedře grafiky hraje Jakub Kohák,“ vysvětluje Vorel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám