Hlavní obsah
Článek

V americkém Los Angeles byly pohromadě k vidění největší hvězdy filmového plátna. Udílely se Zlaté glóby, na nichž uspěly Cate Blanchett, Jennifer Lawrence i Amy Adams. Podívejte se, jak jim to seklo na červeném koberci.

Třiadvacetiletá Jennifer Lawrence má našlápnuto k opravdu závratné kariéře. Zlatý glóbus totiž získala dva roky po sobě, což se poštěstí málokomu. Zatímco loni bodovala s filmem Terapie láskou, který jí posléze zajistil i Oscara, letos uspěla s komedií Špinavý trik. Za oběma snímky stojí režisér David O. Russell, jemuž by měla být Jennifer pořádně vděčná. Nadějná herečka se navíc objevila v druhém dílu sci-fi ságy Hunger Games, který patří k divácky nejúspěšnějším titulům loňského roku.

Špinavý trik byl skvělou hereckou příležitostí i pro Amy Adams, která uspěla v kategorii hlavních ženských hereckých výkonů v komedii nebo muzikálu. Hollywoodská kráska tak získala svou první trofej, přestože byla na Zlatý glóbus v uplynulých šesti letech nominovaná už popáté.

Ze slavnostního ceremoniálu odcházela spokojená i Australanka Cate Blanchett, jejíž výkon ve filmu Jasmíniny slzy nezůstal bez odezvy. Vždy atraktivní herečka si tak připsala na konto třetí trofej. V minulosti už na Zlatých glóbech bodovala s filmy Královna Alžběta (1999) a Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2008). Jako Jasmína v novince Woodyho Allena bude zajisté patřit i k oscarovým favoritkám. Nominace na nejprestižnější filmové ceny budou oznámeny už ve čtvrtek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám