Hlavní obsah
Článek

V současné době v televizi vládne trend civilních seriálu ze současného prostředí. Když tedy v seriálech často obsazovaná herečka Markéta Plánková (45) dostala roli v První republice, tak se zatetelila blahem. Herečka si náramně užívá, že pro ni kostýmní výtvarnice Míša Hořejší vytvořila na míru slušivou dámskou garderóbu.

„Strašně jsem se na tohle natáčení těšila. Dnes je běžné obléct si trička a džíny, které jsou mnohdy přímo vaše vlastní, a jít rovnou na plac. Během natáčení První republiky to bylo ale jiný," nechala se slyšet Markéta.

Herečka prozradila, že každému záběru předcházela celá řada zkoušek a příprav. „Měli jsem kostýmní zkoušky, absolvovali jsem maskérské zkoušky, řešilo se, jaký budeme moct mít účes. Bylo to náročné," uvádí Markéta.

Některé herečky v tomto seriálu musely projít změnou barvy i střihu vlasů. To se Markétě naštěstí vyhnulo. „Hlavní maskérce se líbila moje medová barva vlasů a tak toho využila a vytvořili mi dlouhý cop," říká herečka. Speciální příčes přispěl k tomu udělat z Markéty osmnáctiletou dívku. „Aby mě udělali mladší, tak mi navíc dávali kupodivu mnohem méně líčidel," prozrazuje herečka triky filmových maskérů.

Plánková má někdy nutkání si některé části kostýmů sbalit na běžné nošení. „Přišla jsem na to, že některé halenky se stojáčky by se skvěle hodily k džínám. Byla bych ráda, kdyby kvůli tomuto seriálu lidé začali historickou módu vnímat jinýma očima, aby si z lidí z té doby vzali příklad a vypadali víc noblesně.

Reklama

Další články

Načítám