Hlavní obsah
Článek

Manžel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) se svým synem Janem vyfasovali za červencové napadení Zdeňka Macury (49) veřejně prospěšné práce. Soudce Petr Fassati Rychtářovi udělil trest osmdesáti hodin veřejně prospěšných prací, jeho syn dostal o dvacet hodin méně.

„Jsem rád, že k potrestání nakonec došlo. Myslím si, že pan Rychtář je ale nenapravitelný," nechal se slyšet Macura, který jako na kolovrátku opakovaně žádá, aby se novináři více zabývali problémem domácího násilí.

„Vzhledem k tomu, že s tímto verdiktem nesouhlasím a nemůžu se ztotožnit, tak jsme se odvolali," nechal se slyšet Rychtář.

Zajímali jsme se o to, s jakým výsledkem jednání by byl manžel zpěvačky spokojený. „Vzhledem k tomu, že jsem panu Macurovi řekl, že je dobytek a pr*se, tak jsem žádal, aby byla celá věc postoupena maximálně přestupkové komisi," říká Rychtář, který si stojí za tím, že svého soka nenapadl fyzicky, ale pouze verbálně. Dále pak zpochybnil vyjádření obou očitých svědků.

Rychtář nelituje, že společně s ním byl odsouzený i jeho syn Jan, který se do potyčky také zapojil. „Honza se mě zastal, a pokud by byl v podobné situaci, tak to udělám i já pro něj. On se účastní všech našich vystoupení a dobře ví, co je pan Macura zač a že potřebuje psychiatrickou léčbu."

Josef Rychtář nevyloučil, že by se další napadení Zdeňka Macury mohlo v budoucnu opakovat. „Pokud mě pan Macura dále bude provokovat, tak se to může stát. Může se stát, že mu desetkrát vynadám a pojedenácté se mi zatmí a pak už nebude koho soudit," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám