Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Blanka Matragi (71) módu nejen ve velkém tvoří, ale také spotřebovává. Světově úspěšná česká designérka na společenské akce obléká jak modely většinou ze svých aktuálních kolekcí, aby byla sama sobě reklamou, tak tvorbu jiných světových návrhářů.

„Běžně si pořizuju autorské kousky jiných návrhářů,“ přiznává se Matragi.

Návrhářka si posteskla, že většina jejích oblíbených módních tvůrců už ale není mezi živými. Mezi její oblíbence patřili například „architekt módy“ Gianfranco Ferré nebo vizionář Alexander McQueen. Valnou většinu jejich kousků si stále schovává a občas je vynese.

Blančina sbírka je velmi široká a tomu taky odpovídají skladovací prostory. Její šatník je rozdělený na tři části. „V Libanonu mám největší šatnu složenou z osmi dvouposchoďových skříní. V Praze trojskříň a u rodičů na Vysočině najdu zase věci, ve kterých vyrážím na houby. Každá skříň má jiné poslání,“ říká. Samozřejmě u návrhářky bezpečně funguje zákon schválnosti a stává se jí, že velmi běžně postrádá přesně to, co se nachází v šatníku na jiném místě.

Související témata:
Skříně

Reklama

Další články

Načítám