Hlavní obsah
Článek

Cesta k titulu vévodkyně z Cambridge a nejfotografovanější ženě světa byla dlouhá, přesto se nakonec ‚obyčejné dívce‘ z vyšší střední třídy podařilo dostat do té nejvybranější společnosti. Dnes není snad nikdo, kdo by princeznu Catherine neznal, ale jak vypadala ještě v době, kdy si mohla dovolit chodit v riflích a netušila, že za několik let přivede na svět britského následníka trůnu?

Kate se narodila 9. ledna 1982 v příznačně pojmenované porodnici Royal Berkshire Hospital jako prvorozené dítě Carole a Michaela Middletonových. Ti díky úspěšně rozjetému byznysu ve firmě specializující se na večírkové produkty Party Pieces mohli Kate i jejím sourozencům Pippě a Jamesovi dopřát to nejlepší vzdělání na prestižních školách. Právě na univerzitě St. Andrews v Berkshire se také Kate v roce 2001 seznámila s princem Williamem (41) a o rok později spolu začali chodit. Carole Middleton dokonce později přiznala, že dceru na školu už s touto vidinou přihlásila. Tušila tak velmi správně, že by půvabná a stále usměvavá Kate mohla syna Lady Di a prince Charlese okouzlit.

Dvojice zpočátku vztah tajila, a to i proto, že Catherine nepocházela z urozených kruhů. Média a fotografové se o ni začali vážně zajímat od roku 2005, o rok později jí dokonce byla přidělena královská ochranka, jelikož jí popularita příliš zasahovala do soukromí.

Ačkoli se už tou dobou spekulovalo, že se dvojice brzy zasnoubí, v roce 2007 přišel nečekaný rozchod. Odluka však neměla dlouhého trvání. Ke skutečným zásnubám došlo v říjnu 2010 během desetidenní cesty po Keni a dál už příběh této krásky, jenž bývá občas přirovnáván k pohádce o Popelce, jistě znáte...

Reklama

Další články

Načítám