Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dobové kostýmy v seriálu První republika nejsou ani zdaleka přesnými replikami původních módních kousků, ale dozvěděli jsme se, že je tvůrci výrazně modernizovali. Možná právě proto si jedna z hlavních představitelek Veronika Arichteva (37) velmi užívá chvíle před kamerou.

„Není to o tom, že by se naše oblečení vytáhlo někde z fundusu," nechala se slyšet herečka, která se zhostila role Magdalény Škvorové. Kostýmní výtvarnice Míša Hořejší, která je mimo jiné manželkou Michala Horáčka, nekopíruje dobovou módu, ale naopak vytváří moderní kreace s puncem historie.

„Míša kupuje ty nejlepší materiály, aby byl výsledek co nejlepší," potvrzuje Veronika, která si oblíbila hned několik kousků ze své seriálové garderoby. „Cítím se úplně nejlépe v kalhotové sukni. Tenhle střih se objevil o mnoho let později, ale my to modernizujeme a dá se to snést. Samo to vytváří postavu, protože Magdaléna, kterou hraju, je moderní dívka a jde dopředu," říká herečka.

Je více než pravděpodobné, že si po skončení natáčení herečka odnese plný kufr oblečení. „Až dotočím, tak se možná s vedením domluvím, že si některé věci odkoupím, protože jsou fakt krásné," přiznává se Arichteva.

Úplně stejně, jak se modernizují kostýmy, se soudobě přistupuje k samotnému herectví. „Snažíme se to hrát velmi civilně. Prvorepublikové herectví je jiné, moc hezké, srandovní, mě hrozně baví, ale nebrala jsem si z černobílých filmů inspiraci. Asi bych byla za blázna, kdybych si stoupla před kameru a dělala to stejné co Adina Mandlová nebo Lída Baarová," vysvětluje Veronika Arichteva.

Reklama

Další články

Načítám