Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To nám to ten rok ale pěkně začíná! Snad aby někomu nebylo líto, že se prvního ledna jako tradičně nedočká novoročního projevu hlavy státu (prezident Miloš Zeman ten svůj odříkal už o vánočních svátcích), rozhodl se ochránce Ivety Bartošové (†48) a všelijaké týrané drobotiny Zdeněk Macura (49) prohlásit se králem. Oblékl si vznešený plášť s hermelínem, na naondulovanou hlavu nasadil korunu, žezlo zabodl do trůnu z palet a promluvil k lidu. Podívejte se na video!

Zatímco dosud se novoroční projevy točily kolem politiky a ekonomiky, samozvaný král Zdeněk Macura I. káže o nebezpečném domácím násilí. Aby ale vůbec někdo jeho řeči sledoval, nezapomněl na teatrálnost. V královském šatu přijel na oři k trůnu z palet a z něj (i mimo něj) pronesl svou řeč s takovým patosem, že by se za něj ani zkušení divadelníci nemuseli stydět.

„Já, Zdeněk Macura I, slavnostně přeju všem v Čechách na Moravě šťastný Nový rok 2014. V roce 2013 jsem se setkal v krajinách českých moravských s nevídaným nešvarem, který se nazývá domácí násilí. A tak já, Zdeněk Macura, na vědomost každému a všem dávám, že ráčím vyhlásiti válku všem agresorům všeho druhu v krajinách českých a moravských pro rok 2014. Povoluji vládnout jen pravdě a lásce,“ prohlásil.

Uvidíme, jaké tresty pro násilníky v roce 2014 zvolí. Můžeme si být ale jisti tím, že na Josefa Rychtáře a jeho manželku Ivetu Bartošovou rozhodně nezapomene!

Reklama

Další články

Načítám