Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známý hollywoodský krasavec Christopher Lambert nebude jedinou hvězdou, která dorazí z Ameriky, aby ozdobila již 18. ledna Ples v opeře Brno. Jen kvůli brněnskému plesu přiletí z Los Angeles v Kalifornii, kde už několik let se svou manželkou Karlou Chadimovou bydlí, herec Jan Tříska.

„Před pár hodinami mi pan Tříska opravdu potvrdil, že do Brna na ples přijede. Bude to prý jeho první plesový večer,“ řekl pořadatel plesu Pavel Bartošek s tím, že je nesmírně hrdý na to, že si Jan Tříska vybral právě Brno.

Podle posledních informací přiletí Tříska ze Spojených států amerických stejně jako Lambert už v pátek 17. ledna.

Jan Tříska oslavil 4. listopadu své 77. narozeniny a do koncepce Plesu v opeře Brno 2014, který se nese v duchu alžbětinské doby a výročí narození Williama Shakespeara, skvěle zapadá. Kromě filmových rolí ztvárnil Tříska i řadu divadelních úloh přímo v dílech Williama Shakespeara. K těm nejznámějším patří například titulní role krále Leara ve stejnojmenné hře nebo postava Romea v dramatu Romeo a Julie, kterou před padesáti lety nastudoval pro Národní divadlo pod režijním vedením Otomara Krejči.

Související témata:
Tříska

Reklama

Další články

Načítám