Hlavní obsah
Článek

Jelikož už se zpěvák Martin Maxa (63) nějakou tu dobu brouzdá středním věkem i jeho postihují všelijaké zdravotní potíže. Nejvíc ho trápí bolesti zad, a tak zkouší různé neinvazivní procedury, mimo jiné terapeutické masáže. Na ty dojíždí z Litvínova, kde bydlí, do wellness centra pod pražský Libeňský most.

A když zde byl naposledy, neodolal a vyzkoušel i další nabízenou proceduru, kdy si nechal speciálním druhem exotických rybiček "ožírat" nohy. "Vždycky, než napadne první sníh, chodím skoro pořád v pantoflích, takže moje nohy asi ode mě nezažívají právě ukázkovou péči. Tak jim to trochu vynahradím," směje se Martin.

"Rybičky Garra rufa pocházejí z Turecka. Kromě toho, že se u procedury oždibování mikrošupin na chodidlech příjemně zrelaxujete, a ti lechtivější se i nasmějí, rybky zjemní vaši kůži. My u nás máme rybky staré cca 11 měsíců, ale v dospělém věku 2-3 let dorůstají až 12 centimetrů. Rybkám se přezdívá "Dr. Ryba" - to proto, že jejich "sliny" pomáhají odstraňovat kožní problémy jako lupénku či atopický ekzém," vysvětlil provozovatel.

Na závěr relaxačního odpoledne si Martin ještě zalenošil v sauně a ve vířivce a potom odjel zpátky do Litvínova s jasnou představou o zbytku dne. "Dneska mě ještě čeká pravidelná týdenní dávka tří tisíc dřepů," dodal Maxa. No a pak ho nemá všechno bolet...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám